Εγιναν 100 τα τεύχη του περιοδικού μας!

Χωρίς να το καταλάβουμε πέρασαν τα χρόνια!  Οκτώ ολόκληρα χρόνια και δύο μήνες από την έκδοση του πρώτου τεύχους της ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ, που μας φαίνονται σαν χθες. Νοιώθουμε πως ο χρόνος έχει αλλάξει διάρκεια. Δεν διαρκεί όπως παλιά, που η ζωή είχε αξία και η κάθε μέρα της νόημα. Τώρα, όπως όλα δείχνουν, ήρθε πια ο καιρός να πραγ­ματοποιηθούν τα λόγια του Χριστού πως στα έσχατα χρόνια θα κολοβωθούν οι ημέρες γιατί θα είναι ανυπόφορο το να τις ζη κανείς με την κανονική διάρκειά τους!

Βέβαια, δεν είναι ακόμα η ώρα της Δευτέρας Παρουσίας, γιατί πρέπει να προηγηθούν όλα εκείνα που μας έχει προαναγ­γείλει με την Καινή Του Διαθήκη ο Χριστός. Όμως, είναι σαφές πια, ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση του κόσμου και του χρόνου. Η ζωή γίνεται ολοένα και περισσότερο αφόρητη. «Ο Νόμος ητόνησε, αργεί το Ευαγγέλιον», «τα των φίλων άπιστα, τα της Εκκλησίας αποίμαντα, ο πλους εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, Χριστός καθεύ­δει»! Θα ήταν «μία των κακών η λύσις, ο θάνατος», αν ο Χριστός δεν φρόντιζε να συντομεύση την απαράκλητη βάσανό μας και δεν τιθάσσευε τον χρό­νο, αλλά τον άφηνε να ξεδιπλώνη τα πλοκά­μια του και να μας σφιχταγκαλιάζη ασφυκτικά.

Πέρασαν, λοιπόν, και για το περιοδικό μας οκτώ ολόκληρα χρόνια. Χρόνια δύσκολα αλλά με τη Χάρη του Θεού ελαφρυμένα και με την επικοινωνία των αναγνωστών μας δημιουργικά και ελπιδοφόρα.

Πράγματι, μετά τον Θεό μας και τον καθοδηγητή και προστάτη μας Άγιο Νικόλαο, ευγνωμοσύνη οφείλουμε σε όλους εσάς τους ανα­γνώστες μας που αγαπήσατε αυτή την μεταξύ μας γραπτή επι­κοι­νωνία και γίνατε η κινητήρια δύναμή μας για να πλουτίσουμε τις σελίδες του περιοδικού μας και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα. Ξεκινήσαμε το πρώτο τεύχος με οκτώ σε­λίδες, το δεύτερο ανέβηκε στις δώδεκα, το τρίτο στις δεκαέξι και με την πάροδο του χρόνου προχώρησε στις 24, στις 28, στις 32, στις 36 ακόμα και στις 64 σε­λίδες στο αφιέρωμά μας για την Παιδεία.

Για την ποιότητα του περιοδικού μας πάλι εσείς φροντίσατε με τις πολλές απαιτήσεις σας και την επιμονή σας να έχουμε λόγο σε όλα τα επίκαιρα θέματα της καθημερινής ζωής, γιατί κατανο­ήσατε αυτό που πολλές φορές έχουμε επαναλάβει, ότι η καθημερινή ζωή είναι για τον χριστιανό το στάδιο της πνευματικής του ζωής και όχι μόνο οι κάποιες ώρες του στις  Ιερές  Ακολουθίες του Ναού.

Μεγάλη χαρά μας και ψυχική μας ενίσχυση είναι τα πολλά μη­νύματα που λαμβάνουμε από αγνώστους σε μας αναγνώστες, από όλα τα μέρη εντός και εκτός της Πατρίδος μας, με τα οποία μηνύματά τους μας γνωστοποιούν ότι το περιοδικό μας το νοιώ­θουν παρηγοριά τους λαμβάνοντάς το μέσω του Internet και παίρ­νουν κουράγιο από αυτό, μαθαίνοντας ότι υπάρχουν κι’ άλ­λοι που αγωνίζονται για να μή χαθή η πνευματική ζωή από την αιματοποτισμένη  Ορθόδοξη
Ελλάδα. Ζητούμε να πληθύνουν τα μηνύματά τους και να μας στέλ­νουν και συνεργασίες τους ώστε να διευρυνθή ο κύκλος όλων εκείνων που πιστεύουμε ότι ο Χριστός πρέπει να γίνη και πάλι το κέντρο και ο σκοπός της υπάρξεώς μας και της υπάρξεως του Έ­θνους μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που μας έστειλαν επι­στο­λές για την επέτειο της κυκλοφορίας του 100ού τεύχους μας και πρώτον τον Μακαριώτατον  Αρχιεπίσκοπό μας.

Πε­ρι­μέ­νουμε και άλλες επιστολές με επισημάνσεις, πα­ρα­τη­ρή­σεις και προτάσεις.  Επιστολές που θα μας θερμάνουν την ψυ­χή και θα μας κάνουν να νοιώσουμε την αδελφική παρουσία των α­πο­στολέων τους και τη συμ­πό­ρευσή τους σε από­στα­ση ανα­πνο­ής, όπως νοιώσαμε με τις επιστολές του σαλπιγκτού της Πα­ρα­δόσεώς μας, σεβαστού μας π. Γε­ωρ­γίου Μεταλληνού, του λογίου ομιλητού και νομομαθούς π. Χρυσοστόμου Πα­πα­θα­να­σί­ου, με την επιστολή–άρθρο του αγω­νι­στού π.  Ι­ε­ροθέου  Αργύρη, με τα ε­πε­τει­ακά ποι­ή­μα­τα του ανε­πα­νά­λη­πτου π. Νικολάου Φίλια και του ακρίτα π. Θεοδώρου Ζώη, του π. Σάββα Ζέρβα και άλλων επωνύμων και ανωνύμων που είχαν την καλοσύνη να συμ­με­τά­σχουν ενεργά στην επέτειό μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας, εκείνους που μας τίμησαν με τα κείμενά τους και ιδιαιτέρως τον ακούραστο πρω­τερ­γάτη της εκδόσεως μας κ. Σπυρίδωνα Κροντήρη και την βοηθό του κ. Δέσποινα Καρζή, γιατί με τον κόπο τους ελα­φρύ­νε­ται κατά πολύ το δύσκολο και υπεύθυνο ποιμαντοδημοσιογραφικό μας έργο.

Εάν αληθεύη ο λόγος ότι «τα πρώτα εκατό είναι τα δύσκολα», τότε μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Σε σας, τους αναγνώστες μας, εναπόκειται και το να επαληθεύσετε το πα­ρα­πάνω ρητό αλλά και το να ελαφρύνετε το βάρος της ευ­­θύ­νης μας και της ιδιαζούσης πνευματικής αποστολής του πε­ρι­ο­δι­κού μας.

Ζητούμε τις προσευχές και τις ευχές σας για μιά καλύτερη συνέχεια!

π. Β. Ε. Β.