Εκδρομή του Νεανικού μας Κέντρου στην Βοιωτία

  • Hits: 534

Στις 20 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Νεανικού μας Κέντρου για την λήξη των κατηχητικών μαθημάτων. Το πρόγραμμα της εκδρομής ξεκίνησε με προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου του Θεολόγου στα Βάγια Θηβών. Η Μονή ιδρύθηκε στο τέλος του 16ου αιώνα.Στο καθολικό της, που είναι Βυζαντινού ρυθμού,και τιμάται στον Αγ.Ιωάννη τον Θεολόγο ,σώζονται κάποιες αγιογραφίες στην κόγχη του Ιερού Βήματος (Πλατυτέρας,Ιεράρχες), έργο των αρχών του 18ου αιώνος.

Η μοναχή Συγκλητική μας μίλησε για την ιστορία της Μονής και γενικότερα για την περίοδο της Βαυαροκρατίας,για τα δεινά που οι Βαυαροί επέφεραν  στην πατρίδα μας και ιδιαιτέρως στον μοναχισμό.

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Λαφύστιο Λειβαδιάς. Εκεί μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος της Εκκλησιαστικής Εστίας Φιλοξενίας Αγ.Ιωακείμ και Άννης π.Χρήστος Παναγιωτόπουλος και μας προσέφερε αβραμιαία φιλοξενία.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας το πανέμορφο μέρος Καταρράκτης Πέτρας ,όπου θαυμάσαμε το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τον εντυπωσιακό καταρράκτη.

Copyright © 2017 Αγιος Νικόλαος Πευκακίων All Rights Reserved.