Ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  • Hits: 383

Στις 28 Νοεμβρίου 2015 είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε στην οδό Αιόλου,από την ξεναγό κ. Άρτεμη Σκουμπουρδή.

Μεταξύ άλλων είδαμε και μάθαμε για τα αρχαία τείχη της πόλεως των Αθηνών,τα παλαιά διατηρητέα κτήρια,το περίφημο θέατρο που υπήρχε στην πλατεία Δημαρχείου, το οποίο κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής φιλοξένησε πρόσφυγες,ενώ λίγα χρόνια αργότερα επί δημαρχείας Κοτζιά κατεδαφίστηκε.

Τέλος προσκυνήσαμε στις δύο παλαιές εκκλησίες, της Χρυσοσπηλιωτίσσης και της Αγίας Ειρήνης ,και μάθαμε για την αρχιτεκτονική τους, την αγιογράφιση και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Η προηγούμενη ξενάγηση από την κ.Άρτεμη είχε γίνει στις 21 Μαρτίου στην περιοχή του Ψυρρή.Κατά την διάρκεια της ξενάγησης προσκυνήσαμε στον ιερό ναό των αγίων Αναργύρων και επισκεφθήκαμε το δωμάτιο που έμενε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Καταλήξαμε στο εκκλησάκι του αγίου Ιωάννη της Κολόνας,μία από τις αρχαιότερες εκκλησίες των Αθηνών(565μ.Χ) που βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 70.Το ιερό αυτό παρεκκλήσιο είναι κτισμένο πάνω στα ερείπια αρχαιοελληνικού ναού,ένας κίονας του οποίου,με κορινθιακό κιονόκρανο,διακρίνεται από τον περίβολό του.

              psyri

Copyright © 2017 Αγιος Νικόλαος Πευκακίων All Rights Reserved.